متخصص باشیم

فایل های تخصصی را از ما بخواهید

متخصص باشیم

فایل های تخصصی را از ما بخواهید

دانلود مقاله آناتومی و بافت‌شناسی کلیه

دانلود مقاله آناتومی و بافت‌شناسی کلیه 17 ص

دانلود مقاله آناتومی و بافت‌شناسی کلیه 17 ص

(آناتومی و بافت‌شناسی کلیه 17 ص)


مقاله حاضر با عنوان (آناتومی و بافت‌شناسی کلیه 17 ص) میباشد. این تحقیق با گرایش (علوم پزشکی - پزشکی) در (17) صفحه با فرمت word (..doc)(قابل ویرایش) نگارش شده است و همچنین این تحقیق آماده چاپ و پرینت جهت استفاده دانشجویان می باشد.


 


‏1


‏آناتومی‏ و بافت‏‌‏شناسی کلیه


‏جایگاه کلیه و ساختمان آن:


‏کلیه‏‌‏ها دو عضو لوبیایی شکل، مجموعا به وزن 300 گرم هستند که در خلف صفاق و در مجاورت جدار خلفی شکم قرار گرفته‏‌‏اند و توسط مهره‏‌‏ها از هم فاصله دارند. انتهای فوقانی کلیه‏‌‏ها، در محاذات کنار فوقانی دوازدهمین دنده و انتهای تحتانی آنها، در حدود سومین مهرة کمری است. کلیه راست کمی پائین‏‌‏تر از کلیة چپ باریک‏‌‏تر ولی درازتر از کلیة راست می‏‌‏باشد. کنار داخلی هر کلیه در قسمت میانی به صورت یک شکاف فرو رفته است که ناف کلیه نام دارد. ناف کلیه محل عبور عروق، اعصاب کلیه و میزراه است.


‏ناف کلیه به یک حفره نسبتا عمیق به نام سینوس منتهی می‏‌‏گردد که توسط ادامة کپسول کلیه مفروش شده است، عروق و لگنچه کلیوی کاملا آن را پر می‏‌‏کند. در درون سینوس‏‌‏ها برآمدگی‏‌‏هایی شبیه به نوک پستان به نام پاپی کلیوی (Renal papilla‏) دیده می‏‌‏شود.


‏سینوس کلیه در خارج از ناف توسط اوروتر یا میزراه امتداد می‏‌‏یابد. در داخل دو یا سه شاخه تقسیم می‏‌‏شود که کالیس‏‌‏های بزرگ می‏‌‏نامند. هر یک از کالیس‏‌‏های بزرگ به چندین کالیس کوچک (پیالة کوچک) تقسیم می‏‌‏گردند. تعداد کالیس‏‌‏های کوچک در مجموع 7 تا 13 عدد است.


‏هر یک از کالیس‏‌‏های کوچک، دندانه، دندانه بوده یک تا سه پاپیلارنال را در بر می‏‌‏گیرد. در انتهای پاپیلاها تعدادی سوراخهای ریز وجود دارد که از آنها ادرار وارد کالیس‏‌‏های کوچک می‏‌‏گردد.


‏ساختمان کلیه از خارج به داخل عبارت است از:


‏1- کپسول لیفی که سطح خارجی کلیه و کف سینوس را می‏‌‏پوشاند.


‏2- پارانشیم یا بافت اصلی کلیه، که شالم یک قسمت محیطی کمرنگ به نام کورتکس یا قشر کلیه و یک قسمت مرکزی تیره‏‌‏تر به نام مدولا یا قسمت مرکزی کلیه می‏‌‏باشد. قشر کلیه دانه دانه است و ضخامت آن تقریبا 18 میلیمتر است. در داخل قسمت مرکزی تعداد ‏8 تا 12 هرم دیده می‏‌‏شود که قاعده آنها متوجه خارج و راس آنها متوجه سینوس کلیه است که ایجاد پاپی کلیوی را می‏‌‏نماید. در راس هر یک از آنها تعدادی سوراخهای ریز ذره‏‌‏بینی Area Cribrosa‏ دیده می‏‌‏شود. بافت دانه دانه قشر کلیه در فاصله هرمها نفوذ می‏‌‏کند و تشکیل ستونهای کلیوی (Bertin Collumn‏) را می‏‌‏دهد‏/


‏2


‏بافت‏‌‏شناسی کلیه:


‏کلیه در زیر میکروسکوپ از تعداد زیادی واحدهای لوله‏‌‏ای به نام نفرون (Nephron‏) تشکیل شده است. جدار این لوله‏‌‏ها فقط از یک طبقه سلول ساخته شده است و در مجاورت مستقیم مویرگهای خونی قرار دارد.


‏هر نفزون شامل قسمتهای زیر است:


‏1- گلومرول (Glomerullus‏)


‏2- کپسول گلومرولی ( کپسول بومن)


‏3- اولین لولة پیچیده (Frist Convoluted Tubule‏) یا لوله پیچیده نزدیک (Proximal Convoluted Tubule‏)


‏4- قوس هنله (Loop of Henle‏)


‏5- دومین لولة پیچیده یا لولة پیچیدة دور (Distal Convoluted Tubule‏)


‏6- لوله های جمع‏‌‏آوری کنندة ادرار (Collecting Tubule‏)


‏تقریبا 3/1 میلیون نفرون در هر کلیة انسان وجود دارد. ‏تعداد نفرون‏‌‏ها از یک تا چهار میلیون می‏‌‏باشد. گلومرول که حدود 200 میکرون قطر دارد از فرو رفتن کلافه‏‌‏ای از مویرگها به داخل انتهای فنجانی شکل (cupping‏) کپسول بومن تشکیل می‏‌‏شود. مویرگها از طریق یک شریانچة آوران (Afferent Arteriole‏) ‏خون دریافت کرده و از طریق یک شریانچه وابران با قطر کوچک خون را تخلیه می‏‌‏کند. جدار کپسول بومن از یک لایة بی‏‌‏شکل به نام غشاء پایه (Basement Membrane‏) تشک‏ی‏ل شده که سطح درونی آن از یک لایة سلولی به نام سلولهای درون پوش (Endothelial‏) ‏تشکیل شده است.

دانلود مقاله آناتومی و بافت‌شناسی کلیه 17 ص - ‏1 ‏آناتومی‏ و بافت‏‌‏شناسی کلیه ‏جایگاه کلیه و ساختمان آن: ‏کلیه‏‌‏ها دو عضو لوبیایی شکل، مجموعا ب... 

تست اول

تایپایران - مرکز تخصصی تایپ

دانلود فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد